![]() |
źródło: Instagram |
Tęsknicie już za latem? Ja trochę tak. Dzisiejszy przepis może pomóc wam przenieść się do tych najcieplejszych miesięcy w roku. To ciasto chyba każdemu przypadnie do gustu. Jest bardzo puszyste, słodkie, pełne owoców i z każdym dniem robi się coraz smaczniejsze. Jeżeli macie jeszcze zamrożone borówki z tego roku i puszkę brzoskwiń w spiżarni, koniecznie upieczcie ten placek! Inne owoce też się nadają, ale połączenie brzoskwiń i borówek jest najlepsze.
Składniki:
- 280 g mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 łyżeczki sody
- 70 g masła
- 340 g cukru (jeżeli ktoś nie lubi bardzo słodkiego ciasta można dać mniej)
- 3 jaja
- 3/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 210 g jogurtu greckiego
- 3 brzoskwinie (mogą być też brzoskwinie z puszki)
- 250 g borówek
- 1,5 łyżeczki cukru trzcinowego
CHętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie :)